Wat te doen als je 24 uur in Bangkok bent? Ik beschrijf hieronder wat je kunt doen, van hostel tot uiteenlopende activiteiten.

Als je aankomt op het vliegveld kun je via de skytrain naar het centrum. Daar kun je de roze taxi (samen met paar andere toeristen) nemen naar de omgeving van Khao San Road. En nee, deze straat kun je verder het beste vermijden! Denk er voor het instappen aan dat je afspreekt dat de chauffeur de meter aanzet. Je laat je afzetten bij Rumbrutti Street (backpackersgedeelte) en het laatste stukje lopen naar Rumbrutti Inn. Een prima basic plaats om te slapen (reserveren is aan te raden), vooral ook vanwege het zwembad op het dakterras, wat na een dagje Bangkok echt heel welkom is! 

Wat je zoal tegen kunt komen in Bangkok.

’s Avonds kun je een hapje eten en nog even sfeer gaan proeven buiten. Rumbrutti Street is hiervoor een fijne plek: de sfeer, de lampjes, de live muziek, de kraampjes, het eten, de geuren, de mensen, de terrassen en als je geluk hebt zelfs een breakdance act. De Pad Thai bij een kraampje op straat kan ik me nu nog herinneren: zo heerlijk! Pas op dat je niet een blokje om loopt en per ongeluk in Khao San Road terecht komt. Tenzij je je natuurlijk wilt verbazen over feestende jongeren in felle neon lichten. Ook kun je ervoor kiezen om een drankje te gaan drinken in een van de Sky Bars in Bangkok. Je moet hiervoor wel een taxi (met meter) nemen en zoek van tevoren te kledingvoorschriften even op.

Vroeg op, om 06.00 uur kun je ontbijten bij de buren van Sawadee Terrace. Om vervolgens naar de verzamelplek te gaan om om 07.00 uur te starten met de 5-uur durende fiets- en boottocht van Co van Kessel . Voor de uitslapers, deze start ook nog een keer om 13.00 uur. Voor ongeveer 40,- euro zie je Bangkok vanaf de fiets. Je fiets door smalle straatjes, langs kokende mensen, over de markt en langs tempels.

Fietsen door de smalle straatjes in het centrum van Bangkok.

Om hierna te genieten van een boottocht in een longtail boat en vervolgens het groene gedeelte van Bangkok in te fietsen, aan de nadere kant van de rivier. Wat een rust, wat een contrast! Je sluit af met een heerlijke Thaise lunch en om 13.00 uur heb je echt een geweldige ochtend achter de rug!

Wat een contrast met het hectische centrum van Bangkok.

Vervolgens kun je the Grand Palace bezoeken (zorg dat je schouders en knieen bedekt zijn). Het paleis bevindt zich op het eiland Rattanakosin, het historisch hart van Bangkok. Het gehele complex omvat 218.400 vierkante meter en wordt volledig omzoomd door een witte muur van 1,9 kilometer. Binnen de muren van het complex bevindt zich ook de belangrijke tempel de Wat Phra Kaew met de Smaragdgroene Boeddha.

Hier in de buurt ligt ook Wat Pho – de tempel van de liggende Boeddha. Wat Pho is de grootste en oudste tempel van Bangkok. Zijn enorme liggende boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog wordt overal in Thailand aanbeden. Om het complex kun je de stoepa’s (bouwwerken die symbool staan voor Boeddha) bewonderen, die kleurrijk versierd zijn met bloemen gemaakt van porselein uit China. Ook staat er op dit terrein een schooltje waar monniken lesgeven. Genieten om even af stand mee te kijken en de vrolijke smoeltjes te zien.

Wat Pho – de tempel van de 46 meter lange lachende gouden Boeddha.

Hierna pak je de rivierboot: Chao Phraya River Express terug naar N13 (Phra Arthit pier) vanwaar je weer in 5 minuten naar je Rumbrutti Inn loopt. Je kunt er ook voor kiezen om eerst nog de tegenovergestelde richting op te varen en zo te genieten van een ritje over de rivier en te genieten van alle gebouwen, tempels, boten en bruggen. Het kost bijna niks en een kaartje kun je op de boot kopen. Meer informatie over deze Chao Phraya River Express vind je hier.

Als het goed is ben je net op tijd terug om nog even een verfrissende duik te nemen in het zwembad, even te relaxen op een ligbed en/of je voor te bereiden op je volgende bestemming.

Straatbeeld.

Met bovenstaande heb je binnen 24 uur een mooie kennismaking met Bangkok. Je hebt de nodige hoogtepunten gezien, maar ook de minder bekende plekjes op de fiets bezocht, sfeer geproefd en even gerelaxt. 

Mocht je binnenkort gaan: veel plezier!

Geef een reactie