Nu begrijp ik waarom iedereen aanraadt om naar Guatape te gaan. Wauw! Ook de omgeving met al het water is schitterend. Hieronder lees je mijn ervaringen.

Omdat ik gister niet fit was (tegen de buikgriep aan) en vandaag me nog wat gammel voel, besluit ik om dit keer niet op eigen gelegenheid te gaan, maar mee te gaan met een dagtour. Ik heb simpelweg niet genoeg energie om alles zelf uit te zoeken vandaag, maar wil wel graag gaan. Dagelijks verzorgen ‘Tours Guatape’ een dagtour aan vanaf Medellin voor 79.000 COP (op dit moment ongeveer 22 euro). Ik voel me fit genoeg om in en uit een bus te stappen en dus kies ik voor deze dagtour.

Om 07.15 uur loop ik vanuit The Garden of Blues Hostel in de wijk Poblado naar Parque Poblado waar de bus om 07.45 uur vertrekt. De andere opstapplek om 08.15 uur is Plazuela Hotel Nutibara. Hierna rijden we Medellin uit om traditioneel te ontbijten. Ik gok op een soort van mais pannenkoek met kaas. Hierna rijden we door naar het kleine plaatsje Marinella. Hier krijgen we bij het oudste huisje nog wat uitleg. Hierna krijgen we zelf even de tijd om door het plaatje heen te lopen.

Hierna rijden we verder (via het plaatsje Penol) naar de rots Piedra Penon. De rots opgaan is optioneel en dus zit de toegangsprijs van 18.000 COP niet inbegrepen.

In een 20 minuten klim ik de 750 treden op naar boven. Het valt me erg mee, de treden zijn keurig van formaat, waardeer je vrij gemakkelijk naar boven stapt. Boven is het uitzicht fenomenaal. Je kijkt uit over het stuwmeer met alle eilanden.

Wauw! Ik vind het net een schilderij. Ik plak mijn sticker op de stickerpaal en markeer zo EndlessFreedom.nl op de Piedra Penon 😉

Eenmaal beneden lunchen we met prachtig uitzicht en live muziek. Je kunt kiezen uit kip, vis of uit het traditionele Arepas. Een gerecht wat bestaat uit bonen, rijst, avocado, gebakken ei, worst, varkensvlees, gehakt, gebakken banaan, een soort maïskoek en salade. Een heel bord vol. Prima om een keer te eten.

Het traditionele gerecht Arepas.

Hierna rijden we met de bus door naar Guatape waar we op een rondvaartboot stappen. Het is mooi om Guatape vanaf een afstandje te zien liggen en langs de eilanden te varen. Er staat vrolijke salsa muziek op en dus wordt er al snel gedanst. Heerlijk! Een dansje met om je heen prachtig uitzicht.

Terug lopen we Guatape in. Eerst legt de gids nog het een en ander uit, maar ik sta te trappelen om zelf rond te kijken en foto’s te maken. We hebben hier een uur ‘vrije tijd’. Wat is Guatape mooi! Het staat bekend om de boegborden op de huizen.

De kleuren spatten er vanaf en dat samen met de smalle straatjes, de bloemenhangers en de rust, maakt dat ik erg onder de indruk ben. Net alsof je door een museum loopt. En een foto walhalla.

Op een pleintje zit een straatmuzikant te spelen, vanaf het terras zingen wat mensen mee en er wordt spontaan een dansje gedaan. Ondertussen kijk ik naar de gekleurde huizen en de tevreden gezichten om me heen, met een heerlijke cappuccino in mijn hand. Ik krijg kippenvel, een bevestiging van mijn geluksmomentje.

Hierna rijden we weer met de bus terug. Tijd voor een dutje, want zo’n dag is best vermoeiend. Ik weet waarom ik niet graag met een georganiseerde dagtour mee ga. Ik houd van de vrijheid. Toch ben ik zeer tevreden over deze. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik zeer goed en voor mij was dit voor vandaag prima om het op deze manier te doen. We zijn om 19.00 uur weer op Parque Poblado.

Mocht Guatape je net als mij enorm bevallen, dan raad ik je aan om hier een nachtje te blijven slapen in een van de hostels. Je kunt hiervoor de bus pakken (duurt 2 uur) vanaf busstation Noord in Medellin.

4 comments

Geef een reactie