Een tuin staat hoog op het wensenlijstje als het gaat om wonen. Een paar jaar geleden ben ik van een ruim huis naar een knusse benedenwoning met behoorlijke tuin gegaan. Ik koos in plaats van een extra slaapkamer voor een tuin. Hieronder leg ik uit waarom.

Ik heb het geluk dat de tuin al helemaal was aangelegd door de vorige bewoner. En met zorg onderhouden. Iedere periode bloeien en andere bloemen, struiken of bomen. Ideaal!! Hieronder de 5 redenen in willekeurige volgorde waarom ik zo geniet van mijn tuin.

Knusse zithoek.
Zodra het lekker weer wordt, zie je me al snel op een vrije dag achter in mijn tuin op mijn loungebank zitten of… languit liggen. Met een theetje en ontbijt. Met een boek. Met vriendinnen of familie. Het is een heerlijke plek waar je al snel in de lente kunt zitten. Eerst met een jas aan en een kleedje en later in bikini. En als de clematis bloeit is het extra mooi!

Yoga in de tuin.
In de zomer rol ik mijn yogamatje lekker buiten uit. Heerlijk in de frisse ochtendlucht en met de vogelgeluiden op de achtergrond. Ik moet alleen altijd grinniken als ik de omgekeerde houding doe waarbij mijn benen hoog in de lucht steken. Je zou als buur slaperig je tuin instappen en ineens twee voeten boven de schutting zien uitsteken. Om het idee alleen al moet ik altijd grinniken.

Buiten eten.
Buiten lunchen of eten, altijd fijn! Heeft geen extra uitleg nodig denk ik. Ik ben blij met mijn natuurstenen tafel en stoelen die je na een heerlijke maaltijd in een relaxte stand kan zetten. Tussen de bloemen en het groen.

Relaxen in de hangmat.
Vaste prik in de zomer met mooi weer. Ik kom thuis en hang mijn hangmat op en rust even uit in de zon na een werkdag. Het lichte heen en weer schommelen blijf ik heerlijk vinden. Ik lees er graag in of luister muziek met mijn oordopjes in. Maar soms lig ik ook gewoon lekker te luisteren naar de vogels, te kijken naar de lucht en te genieten van de geurende en bloeiende rozenstruik naast me.

Zonnen.
Languit op mijn ligbed genieten van de zon. Niks meer aan toe te voegen. Niet lang, gewoon een uurtje. En doordat ik niet of nauwelijks inkijk heb, voelt het echt als een plekje voor mij alleen. Zo fijn!

Zo bezit mijn 15 meter diepe tuin eigenlijk alles waardoor ik geniet waar het kan van het buiten zijn. Ik voel me een enorme bofkont met deze luxe!

Waarschijnlijk genoot en geniet ik daarom ook zo van kamperen. Het buiten leven. Volgende week lees je meer over kamperen.

Geef een reactie