Velen van jullie zullen het herkennen. Wanneer het woord ‘wereldreis’ valt, denk je: ‘Ahh wat gaaf!’

Je hebt op dat moment zelf een leuke baan, gezellige vrienden, lieve familie en maakt een keer per jaar een mooie verre reis. Je hebt dus een prima leven! En welk antwoord geef je als iemand vraagt: ‘Wat zou je doen als je een miljoen wint?’ Juist, dan val ik door de mand.. Ik zou namelijk gezegd hebben: ‘Ik zou dit werk zeker willen blijven doen (misschien wel een dag minder, want ik vind heel veel dingen leuk) maar ik zou eerst gaan reizen!’ Hier werd ik me pasgeleden dus pas bewust van..
Out of the blue kreeg ik dus ineens van de leuke man een berichtje of ik mee ging op wereldreis.

Als ik een mijn-hart-maakt-sprongetjes-gevoel heb, ga ik er echt 100% voor. Ik kreeg door het indrukken van mijn -droomknopje- (hier heb ik hem sowieso enorm voor bedankt) een boost met energie. Voordat ik jullie vertel wat ik als eerste ben gaan doen, lijkt het me een goed moment om iets meer over mezelf te vertellen.

Voor diegene die mij nog niet kennen, ik ben 32 jaar en ben na twee langere relaties (4 en 6,5 jaar) nu ruim 4 jaar vrijgezel. De definities van vrijgezel laat ik voor het gemak even in het midden. In deze 4 jaar heb ik ontdekt hoe het is om alleen te reizen. Alleen op een geschakelde brommer door Laos rijden, vrijwilligerswerk doen in Oeganda en Sri Lanka of gewoon een goed gesprek met een andere backpacker bij een kampvuur, een dag lezen in een hangmat en bovenal doen waar IK zin in heb.. Het is voor mij het ultieme gevoel van vrijheid! En het werkt dus behoorlijk verslavend.. mijn ervaringen daarover kunnen jullie lezen in de reisverslagen. En geloof me, ook ik zag eerst op  tegen het alleen uit eten gaan enz.

Het weekend na de woensdag van HET appje ben ik mijn plannen concreet gaan uitwerken. Als mijn hart sprongetjes maakt dan gaat dit samen met een hele hoop energie! Hoe dit eruit ziet? Mijn hoofd komt in een soort creatieve sneltrein terecht en ik bedenk het ene na het andere wat te maken heeft met hetgeen waar mijn hart sprongetjes van maakt. In dit geval dus op wereldreis gaan. Oké, ik ga proberen te omschrijven wat er dan gebeurt 😉 Terwijl ik dit typ zie ik een hamster in zo’n radje rennen. Ik lach en denk, tja, zoiets is het dan eigenlijk wel.. Ik heb minder slaap nodig en bruis!

En daar ontstond in een paar dagen tijd een spaarplan, een wereldreisladder, en een moodboard en wereldkaart aan de muur. Ik zie nu wat gefronste en vragende blikken voor me, dus ik zal het even toelichten. Het eerste wat ik deed was een moodboard maken. Waarom? Ik geloof er namelijk in dat dromen sneller uitkomen als ze vaker op je netvlies verschijnen. Daarnaast werd ik gewoon heel blij van plaatjes en teksten opzoeken die met mijn wereldreis te maken hebben. Alsof het dan echter wordt.

Ik had ook nog ergens een oude wereldkaart die ik in mei 2015 in een sfeervolle boekenwinkel in Boston had gekocht. Ik kan best geordend zijn, maar het gaat ook regelmatig zeg maar wat minder geordend. Dus waar zou de wereldkaart gebleven zijn? Na een korte zoektocht vond ik deze achterin een kast terug. De avond daarna hing ik blij de wereldkaart op in de keuken, met daarboven mijn persoonlijke moodboard.

Daarna ging ik aan de slag met mijn spaarplan. Eerst een financiele update maken: wat komt er binnen, wat gaat er uit en waar gaat dit naartoe en… wat is noodzakelijk om uit te geven. Ai, hoe dan ook gaf dit me nuttige inzichten. Ik wist al dat ik niet zo’n spaarder was. Ik geniet van van het moment en geef geld gewoon makkelijk uit. Aan gezelligheid, aan dansfeestjes, aan reizen, aan kleding, aan etentjes, aan reizen en nog meer aan reizen. Uhm.. ik vind gewoon te veel dingen leuk denk ik soms. En mijn instelling van ‘ik leef nu’ helpt in zulke gevallen ook niet mee.


Follow your heart, but take your brain with you.


Ik vind het belangrijk om realistisch te blijven. Ja ik wil flink sparen, maar ja ik wil ook gewoon nog kunnen zijn wie ik ben. Met mijn uitgewerkte plan maakte ik voor mezelf inzichtelijk op welke termijn ik op wereldreis zou kunnen. Hier kwam uit: augustus 2018. Ik richt me op augustus 2018. Daar aangekoppeld maakte ik een wereldreisladder. Dit is misschien wel een echt juffendingetje. Ik maak voor leerlingen ook veel trajecten of doelen inzichtelijk. En dus deed ik dit nu voor mezelf in de vorm van een ladder. Een overzicht van het gespaarde geld per maand naar het einddoel: op wereldreis. Hier kan ik per maand bijhouden en zo zie ik of ik nog op schema lig. Hij hangt aan de binnenkant van mijn badkamerkastje, zodat ik hem dagelijks twee keer per dag zie. Goed voor de focus.

En ondertussen hier en daar ook maar eens familie  en vrienden inlichten. Welke reacties ik kreeg? Je leest het in mijn volgende blog..

 

Geef een reactie