Wie probeert ook zoveel mogelijk te leven met ‘go with the flow’? Kan ik deze instelling combineren met mijn plannen voor mijn wereldreis?


Zoals je in mijn laatste blog hebt kunnen lezen werd het contact tussen mij en de leuke man minder en minder. Er zijn geen bijzondere details in deze situatie, soms voelt het alsof het beter is om elkaar even los te laten. En dus spraken we dat beiden uit. De intentie om samen op reis te gaan bleef staan. Gek? Voor velen waarschijnlijk wel, maar voor mij niet. Het zal duidelijk worden binnen nu en vertrek..


I am not a sample size, and I am okay with that.


En dus ligt het plan wereldreis daar, maar de invulling daarvan ligt helemaal open. Ja, mijn nummer 1 keuze is samen met iemand in een busje wegrijden, het avontuur tegemoet. Omdat ‘home is where you park it’ denk ik voor mij het ultieme gevoel van vrijheid is. Gewoon thuis wegrijden, de wereld in. En tegelijkertijd je toch kunnen terugtrekken in je eigen plekje. Dat lijkt me echt magisch. Ik zou wel nog iets aan mijn a-technische kwaliteiten moeten doen, maar daar schijnen cursussen voor te zijn. Ik zie de momenten van uren langs de kant van een verlaten weg al voor me, in de hitte en waarbij de stemming steeds minder gezellig wordt. Tja, die momenten zullen er ongetwijfeld tussen zitten. Maar goed, als ik alleen ga, is een busje geen optie. Ja, ik ben een zelfstandige vrouw, maar ook nuchter en realistisch. Om alleen rond te rijden in een busje, daar voel ik me toch iets te kwetsbaar voor. Als ik alleen ga, ga ik met mijn backpack.

Go with the flow.
90% van de tijd krijg ik hier een glimlach van en vind ik het heerlijk dat het nog zo open ligt en nog alle kanten op kan gaan. Misschien ga ik alleen, misschien ga ik samen met de leuke man of misschien ga ik wel samen met heel iemand anders. Ik blijf er 90% van de tijd heel rustig onder en geniet van het op weg zijn naar een wereldreis. 10% van de tijd denk ik: ‘Hmm ik zou wel even 5 min in de toekomst willen kijken ;)’. Hoe dan ook, linksom of rechtsom, het is goed. Go with the flow!

Waar naartoe?
Ik krijg vaak de vraag: weet je al waar je naartoe gaat? Eigenlijk maakt het me niet uit waar ik naartoe ga, het gaat me om het reizen op zich. Voor mij is reizen mensen ontmoeten. Je leert rust vinden, ook in de meest onrustige situaties. Reizen is loslaten van verwachtingen. Maar ook een kijkje nemen in hoe een andere cultuur omgaat met natuur, mensen en dieren. Je leert je veilig voelen zo ver weg van alles wat je kent en wat veilig voor je was. Je leert je gevoel volgen en vertrouwen krijgen in je keuzes en in wie je bent. En je hebt de vrijheid om je gevoel te kunnen volgen. Dat vind je overal en niet in een land in het bijzonder. Het gaat me dus echt om het ‘op weg’ zijn 😉

Uitstellen of gewoon doen?
Het land wat nog op mijn wensenlijstje staat is Colombia. In Zuid-Amerika ben ik nog niet geweest en het lijkt me prachtig! De backpackers die ik op reis heb gesproken, waren lyrisch over Colombia. Over de prachtige verschillende landschappen, de vriendelijke mensen en de koloniale steden. Dus dat land was bij me blijven hangen door de enthousiaste verhalen. Maar waarom uitstellen? Er kan best het een en ander gebeuren waardoor de hele wereldreis uitgesteld dient te worden. En ik wil graag Spaans leren. Na wat navragen blijkt het ook veilig te zijn om hier te reizen als vrouw alleen. Voor de zekerheid nog even googelen voor ik mijn vliegticket zou boeken. En wat bleek: het is ook een van de grootste salsalanden!! Oke, geen enkele twijfel meer! En dus besloot ik om komende zomer een maand te gaan backpacken door Colombia. Whaaaaa heel veel zin in! En natuurlijk kan ik zo ook gelijk onderzoeken of dit land en de landen er omheen een optie is voor wanneer ik alleen op wereldreis ga.

Zijn er dan geen reisdromen meer over? Oja, het noorderlicht is wel echt een droom! Eens kijken of het me lukt om deze droom uit te stellen 😉

Verder ging ik verschillende blogs lezen van mensen die op wereldreis zijn en ook op instagram kwamen er foto’s van minivans en wereldreizen voorbij waarbij mijn hart iedere keer sprongetjes maakt. Zo ontstond al snel mijn eigen idee voor een eigen website. Hoe, wat en waarom lees je volgende week!

Geef een reactie