Hoe ontstaat iets vanuit het niets? Hoe kun je je creativiteit en passies optimaal combineren?

Nadat het plan wereldreis er was, kwam ik ineens overal dingen tegen die hier mee te maken hebben. Je kent dat wel, net zoals je een nieuwe auto koopt en je ineens overal deze auto’s ziet rijden. Ze waren er natuurlijk altijd al, alleen je eigen focus is verlegd. Ik blijf dat iets fascinerends vinden. Door het artikel van het stel wat al 8 jaar in een minivan de wereld rond reist, besloot ik hen te gaan volgen op instagram. En zo kwamen er nog vele andere prachtige reizigers (zowel backpackers als in een minivan) bij op mijn instagram. Ook op internet kwam ik op prachtige reisblogs terecht, waar persoonlijke verhalen gemixt met reistips en mooie foto’s me enorm boeide. Ik raakte er door geïnspireerd en mijn creatieve modus ging aan.


Dream. Create. Inspire.


Waarom?
Alsof alle puzzelstukjes van de afgelopen jaren bij elkaar kwamen, ontstond mijn idee om te gaan bloggen. Wat waren dan die verschillende puzzelstukjes? Ik zal ze proberen te omschrijven. Let op, misschien herken je sommige en zet het jouw creatieve modus ook aan:
-Ik wil meer gaan staan voor wie ik ben, vertrouwen op mijn gevoel en me minder aantrekken van de meningen van anderen.
-Ik houd op mijn reizen altijd een digitaal dagboek bij voor mezelf, omdat ik het fijn vind om mijn ervaringen op papier te zetten.
-Steeds vaker stop ik tijd en aandacht in het plaatsen van een foto op Facebook met hierbij een persoonlijke noot. Gewoon een random foto plaatsen met standaard tekst doe ik steeds minder vaak.
-Fotograferen is een van mijn passies. Ik heb een enorme lading reisfoto’s staan, jawel, op mijn harde schijf. Misschien tijd om deze eens ‘af te stoffen’?
-Ik houd van ontmoetingen en contact.
-Ik hoor wel eens ‘Je zou eens iets moeten doen met dat schrijven of je foto’s.’
-Het geïnspireerd worden en mensen inspireren door het gewoon zijn wie ik ben spreekt mij erg aan.
-Ik wil blijven groeien/leren.
-Regelmatig heb ik gehoord dat ik geschikt zou zijn voor het voor mezelf beginnen. In welke vorm dan ook.
-Ik heb veel creatieve ideeën en houd van ontwikkelen.
-Ik krijg energie van nieuwe dingen doen.

De naam.
En dus had ik het erover met een vriendin, die al jaren fanatiek blogt op www.diyaata.com. Wat gebeurt er als je twee vriendinnen bij elkaar zet die beiden veel creatieve ideeën hebben en enthousiast zijn? Er ontstond een soort brainstorm explosie. Mijn ogen glinsterden volle bak, de ideeën vlogen door de lucht, de vrolijke kreten vulden de kamer en zo was daar ineens de naam: Endless Freedom. Want het gevoel van eindeloze vrijheid is dat wat me het meeste aanspreekt op reis. We spraken af om daarna snel te gaan zitten om een en ander concreet te maken. Zo bouwde Daisy (Diyaata) voor mij stap voor stap mijn prachtige website op, zo dicht mogelijk aansluitend op mijn wensen en ideeën. Zonder haar hulp en met haar tips was dit nooit zo goed gelukt als nu. Hier ben ik haar enorm dankbaar voor!!

Logo en header.
Ondertussen sprak ik ook af met de vader van mijn beste vriendin. Hij heeft een eigen drukkerij en ik vroeg of hij me kan helpen met het uitwerken van mijn logo en header. Ik ben dus zo iemand die heel veel zelf bedenkt en waarbij er al snel plaatjes in mijn hoofd ontstaan, maar anderen nodig heeft om het uit te werken. Gewoon omdat ik dat zelf niet kan of omdat anderen hier beter in zijn. Helemaal blij ontstond daar mijn eigen logo en header van mijn eigen foto’s.

Persoonlijk tintje.
Voor mij persoonlijk is het extra speciaal dat mensen waar ik veel om geef mijn website en logo hebben vormgegeven. De foto’s in de header zijn of gemaakt door vriendinnen of door mezelf. Er ontstaat dan een gevoel wat moeilijk te omschrijven is, maar wat alles nog persoonlijker, ‘nog meer mij’, maakt. Daar ben ik heel dankbaar en blij om!

Totaalpakket.
Op instagram en twitter plaats ik dagelijks eerder gemaakte reisfoto’s en op mijn Facebook en mijn website verschijnen twee keer per week mijn blogs. Ik krijg er enorm veel energie van en geniet van het proces waarop vanuit niets iets ontstaat en steeds meer vorm krijgt. Altijd kan iets beter, dus naarmate ik langer hier mee bezig ben en me hiervoor inzet, zal ik steeds me hier steeds verder in ontwikkelen. Wat een heerlijk vooruitzicht! En ondertussen hoop ik dat ik steeds weer mensen ontmoet, want (nieuwe) mensen leren kennen en een band opbouwen door te zijn wie ik ben, contact te hebben met mensen die met me mee willen reizen als ik het grote avontuur aan ga, dat zou voor mij de kers op de taart zijn. 

Waarom ontmoeten voor mij centraal staat, lees je volgende week.

 

Geef een reactie