De laatste dag staat in het teken van afscheid nemen. Ik knuffel me suf, deel cadeautjes uit en denk terug aan Nederland en uit welke situatie ik kwam..

Knuffelen met lieve kleine Esther.

Die middag komen drie aunti’s een liedje voor me zingen. Geweldig mooi! Ik krijg er gewoon een brok van in mijn keel. Hierna gaan we naar buiten en doen er ook een aantal kinderen mee. Fantastisch, met bewegingen! De kleintjes genieten er omheen en ik straal terwijl ik sta te filmen en foto’s maak. Echt zo super! Gewoon een mini-afscheidsconcert speciaal voor mij!!

Ik deel wat afscheidscadeautjes uit en krijg vele verwonderde blikken en hoor vaak ‘Thank you Anti!!’ We eten nog een laatste keer op de verranda en daarna het gebruikelijke zingen en dansen. Ik pak Michael op en dans met hem. Nog even volop genieten, wat is het hier toch fantastisch!

Samen met een aantal oudere kinderen op de foto na het uitdelen van wat cadeautjes.

Binnen schrijf ik mijn afscheidskaart voor Els, knuffel kleine Esther nog even en dan wordt ik verwacht voor het afscheid nemen. Ik neem plaats op de bank tussen de jongens. Eerst geeft Els een korte speech waarin ze me bedankt voor mijn inzet vanaf dag 1 en al m’n hulp en liefde die ik aan de kinderen heb gegeven. Ze geeft aan dat ze niet weet hoeveel uur ik wel niet bij die kleintjes heb gezeten, maar dat ik dat zo vol overgave heb gedaan en dat ze me daar heel dankbaar voor is. Lief! Hierna mag ik wat zeggen en ik bedankt iedereen en probeer iedereen te doen beseffen hoe bijzonder deze plek is en dat ze echt moeten genieten van het hier zijn of hier werken..

Ik krijg van Els mijn afscheidscadeautje. Een klein boekje met foto’s en woorden van dank. Erg leuk! Ook krijg ik een klein beeldje in het turkooise/bruin. Het is een moeder wat zijn kind vasthoudt, prachtig en hoe toepasselijk! Hierna komt de bibdans (als traditie bij het afscheid) en een van de aunti’s is de singing leader, wat ze geweldig doet. Ik geniet ervan hoe vrolijk en enthousiast ze is en hoe ze mijn naam uitspreekt (ongeveer als Wil-main). Het is een vrolijke dans en hoewel het ook gek is omdat daar dan echt het besef is dat ik ga vertrekken, zit ik vooral ontzettend te genieten! Ik kijk, luister en geniet met een smile van oor tot oor. Dan is het tijd voor de cake en soda’s. Ik krijg baby Evalyn in mijn armen gestopt om ook nog even een afscheidsknuffel te geven en ik snijd de cake aan. Els doet de rest en deelt de soda’s uit.

Mijn prachtige afscheidscake.

Na vijf uur slaap pak ik mijn laatste spulletjes bij elkaar. Ik loop nog een laatste keer bij de babytjes naar binnen en geef kleine Esther een aai over haar bolletje en een kus op haar voorhoofd. Ze kijkt me gelijk weer verwonderd aan met haar kleine donkere kraaloogjes. Ik geef Rafael, Charles, Steven en Rose nog een laatste knuffel en klets nog even met de aunti’s. Ik bedank iedereen voor alles en zwaai naar alle anderen, klein en groot. Ik stap in en dan rijden we echt weg bij Amecet.

342 Luiers verschonen
297 Flesjes geven
754 Glimlachen
144 Het woord Mzungu
31 Borden rijst
723 Genietmomentjes
14 Ritjes op boda’s
410 Kakkerlakken
129 Zwaaiende kinderen
4 Vrije dagen

Mijn tijd hier zit er op..

Als klein meisje had ik het al over obtwikkelingswerk in Afrika.. Die droom is nu werkelijkheid geworden en wat was dit een onvergetelijke en bijzondere ervaring! Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht en ik ben trots op mezelf dat ik deze droom heb waargemaakt..l

Geef een reactie