Half juli 2017 vertrek ik voor een maand naar Colombia. Mijn eerste Zuid-Amerika reis! En dus tijd om alle tips en adviezen te verzamelen 😉

Door de verhalen van andere reizigers die lovend spraken over Colombia, bleef dit land in mijn hoofd rondzingen. Toen ik afgelopen november besloot om op wereldreis te gaan, was dat het enige land wat ik echt heel graag wilde zien. Maar waarom zou ik deze reis uitstellen? En dus heb ik een ticket geboekt voor deze zomer. YES!!

Door de prachtige koloniale steden, archeologische vindplaatsen, de koffieregio, de swingende salsa, besneeuwde bergtoppen in de Andes, indrukwekkende natuur in de Amazone, parelwitte stranden en een bijzonder vriendelijke bevolking schijnt Colombia één van de meest diverse landen van Zuid-Amerika te zijn.

Natuurlijk zal ik moeten opletten welke gebieden ik wil bezoeken. Ik houd wel van ‘off the beaten track’ maar zal dit hier niet of minder snel doen. In ieder geval zeker niet in de steden. Uhm, de slogan is niet voor niks ‘Colombia, the only risk is wanting to stay’.

Colombia is bijna 28 keer zo groot als Nederland en is daarnaast het enige land in Zuid-Amerika dat zowel een kustlijn aan de Grote Oceaan als aan de Caribische zee heeft.

Zuid-Amerika stond al lang op mijn wensenlijstje, maar door beperkt budget en nog niet veel reiservaring in mijn eentje koos ik toch steeds voor Azie. Nu voelt het alsof ik klaar ben voor Zuid-Amerika, voor Colombia in het bijzonder. Ik weet inmiddels dat ik mijn mannetje sta, goed op let en mijn gevoel kan volgen.

Maar nu zit ik een beetje met een klein dilemma.. Door Azie heb ik als ik alleen reisde nooit een lonely planet gebruikt. Misschien gek, maar ten eerste vond ik het gewicht een dingetje en had ik het gevoel dat ik zo nog niet in de minder toeristische plekjes terecht kwam. Ik ging wel goed voorbereid op pad. De eerste jaren speurde ik internet af en maakte ik mijn eigen reisgidsjes met vooral veel persoonlijke tips. Die kon ik weer weggooien als ik er was geweest.

De laatste jaren bereidde ik steeds minder voor en genoot ik van de ‘go with the flow’. Hierdoor kwam ik op de mooiste plekken uit en had de meest bijzondere ontmoetingen. Ik heb nooit de illusie dat ik alle van een land kan zien, dus deze instelling helpt hier enorm bij. Ja, soms wel even speuren op internet en altijd iets geboekt hebben als ik in het donker aan kwam.

Maar nu, een nieuw continent en een taal die ik aan het leren ben, maakt dat ik toch aan het overwegen ben om de lonely planet te gaan kopen.

Wat wil ik zien? Wat wil ik doen? Ik ben er nog niet helemaal uit. En ik twijfel over het van tevoren boeken van binnenlandse vluchten. Dan is het handig om toch globaal te weten wat ik wil en in ruil van comfortabeler (maar goedkoop) reizen, een stukje vrijheid in te leveren. Uhm, met de naam van deze website hoef ik dit dilemma niet uit te leggen toch?

Gelukkig ben ik niet de eerste reiziger in Colombia en bovendien ook niet de eerste vrouw. Ik lees daarom graag op de reisblogs van anderen. Ik heb veel gehad aan besabine.com, cornersoftheworld.nl, reismeisje.nl, hipontrip.nl, wheretonow.world en backpackblog.nl Wat er met me gebeurt als ik dit lees? Er ontstaat binnen no-time een jihaaaaa gevoel! Ik heb hier al veel goede tips verzameld. Zijn er nog blogs of tips die ik nog niet heb gevonden en die me ook zouden kunnen helpen? Denk aan dat supergezellige hostel, die fantastische excursie, dat heerlijke eten of kledingtips. Ik hoor het graag!

Wat staat er in jullie top 21? Please, let me know! 🙂

En dan nog die backpack. Wat mee te nemen? Ik zie het maar als een mooie proef voor mijn wereldreis. Want met al deze verschillende landschappen kan er dus ook flink temperatuurverschil zijn. Ik wil niet nog een keer hiken op gympen 😉 Dat wat betreft het stukje kleding. Maar daar kom ik wel uit. Toch? Want zo begin ik ieder jaar vol vertrouwen, tot ik toch weer iets te vaak denk: ‘Dit shirtje kan er nog wel bij!’ Nee, dit jaar ga ik echt voor het minimale gewicht in combinatie met de juiste spullen. Uhm, maar wat ik mee wil gaan nemen aan fotografie spullen wordt de grootste uitdaging.

Ik wil graag Spaans leren en dus werd dit een van mijn persoonlijke doelen van 2017. En dus vond ik dat ik dan ook minimaal 1x naar een Spaanstalig land op vakantie mocht 😉 Hoe het met mijn Spaans gaat? Uhm.. nou.. uh.. tranquilo….. Volgende week meer over mijn Spaans!

Geef een reactie